Học tiếng Anh giao tiếp không hề khó như bạn nghĩ! Chỉ cần nắm vững một số từ vựng và mẫu câu đơn giản, bạn đã có thể tự tin bắt chuyện với người nước ngoài. Hãy cùng Phương Thảo khám phá 4 chủ đề giao tiếp tiếng Anh cơ bản nhất dành cho người mới bắt đầu nhé!

1. Greetings – Your Conversation Starter Pack

First impressions matter! Master these simple greetings to begin any conversation smoothly:

• Greetings in English:

chao hoi tieng anh

• Hello!
    • Hi!
    • Good morning!
    • Good afternoon!
    • Good evening!
  • Farewells In English:

tam biet tieng anh

• Goodbye!
    • Bye!
    • See you later!
    • See you soon!
    • Have a good day!

2. Introducing Yourself – Building Connections

After your greeting, break the ice by introducing yourself briefly:

• My name is [your name].
  • I’m [your name].
  • I’m from [Country].
  • I’m [age] years old.

3. Talking About Professions – Finding Common Ground

nghe nghiep tieng anh

Sharing about your work is a great way to keep the conversation flowing:

• I’m a/an [profession].
    • Teacher
    • Student
    • Engineer
    • Doctor
    • Chef
  • I work at [workplace].
    • School
    • Hospital
    • Company
    • Restaurant

4. Expressing Feelings – Communicating Naturally

cam giac tieng anh

Don’t be shy to express your emotions in English. It makes you sound more approachable and sincere:

• Positive Emotions:
    • I’m happy!
    • I’m excited!
    • I’m great!
    • That’s awesome!
  • Negative Emotions:
    • I’m sad.
    • I’m tired.
    • I’m sorry.
    • I’m not feeling well.

Bắt Đầu Hành Trình Chinh Phục Tiếng Anh Giao Tiếp Ngay Hôm Nay!

Chỉ với những từ vựng và mẫu câu đơn giản này, bạn đã có thể tự tin giao tiếp trong các tình huống thường ngày. Hãy luyện tập thường xuyên và đừng ngại mắc lỗi.

Phuongthao.edu.com cung cấp nhiều bài học, video, trò chơi thú vị giúp bạn nâng cao kỹ năng giao tiếp tiếng Anh hiệu quả. Đăng ký ngay để nhận nhiều ưu đãi hấp dẫn!